Cand sunt suficient de mari, puii sunt scosi intr-o voliera de unde sa poata vedea imprejurimile crescatoriei si sa se familiarizeze cu mediul inconjurator. In primele lor zile de iesit afara, puii sunt urmariti atent de catre fratii Janssen. La inceput, acestia pot zbura afara intre orele 13.00 si 16.00. Fratii Janssen cresc pentru ei 16 pui la inceputul anului (iarna) si 14 vara. Toti acestia sunt tinuti intr-o incapere de 2 x 2,5 metri. A lasa impreuna cele doua serii de pui nu este un lucru foarte bun, dar ei nu au alternativa din lipsa de spatiu. Cand puii scosi vara sunt intarcati, acestia primesc hrana in plus in momentul in care puii scosi iarna sunt afara la zbor. De asemenea, puii mai mici au probleme atunci cand sunt antrenati la zbor de catre puii mai mari, existand riscul de a se pierde. Fratii Janssen acorda o mare atentie puilor pentru ca ei reprezinta viitorul crescatoriei. In afara de asta, ei incearca, prin contactul cu pasarile, sa dezvolte o prietenie care va dura intreaga viata. Puii sunt antrenati sa intre in crescatorie invatand sunetul unui fluier, astfel ei ajungand sa intre foarte repede in crescatorie. Aceeasi metoda o folosesc si in momentul intoarcerii porumbeilor din cursa. Atunci cand ii hranesc, fratii Janssen vorbesc cu fiecare porumbel, acestia ajungand chiar sa vina sa manance din palma lor. Pasarile fratilor Janssen erau asa de blande incat zburau pe umerii lor si chiar ii ciuguleau de urechi. Fratii Janssen displaceau pasarile sperioase. Inainte de inceperea concursurilor, pasarile zboara de doua ori pe zi. Dupa asta, fratii Janssen antreneaza puii ca si pe batrani. Antrenamentul consta in trei lansari de la 15 km distanta. Dupa asta, ei erau zburati cu clubul de la o distanta de 38 de km. Fratii Janssen prefera sa zboare puii de pe cuib, pentru ca obtin performante bune. Daca nu vor obtine aceste rezultate bune, atunci sezonul urmator nu-i va mai prinde in crescatorie. Dupa incheierea curselor, pasarile trebuie sa naparleasca foarte repede. Puii mai tardivi nu trebuie sa naparleasca in totalitate. In ceea ce priveste cazul in care un pui este pastrat fara sa fie zburat in prealabil, fratii Janssen spun ca acest lucru se intampla mai rar, doar atunci cand acestia provin de la o pereche batrana de la care acestia nu mai sunt siguri ca vor scoate pui. In acest caz ei vor scoate unul sau doi pui pentru a pastra linia familiei respective. Atentie: atunci cand un pui isi alege o odihnitoare pe o pozitie mai inalta, atunci trebuie sa-i oferim o boxa, chiar daca este pui. Acesta te va rasplati mai tarziu prin rezultatele lui. ------------------------------------------------------------------------------- --------Femelele care zboara la vaduvie----------
Dupa Charel Janssen, femelele joaca un rol important in succesul partenerilor lor. Femela trebuie sa fie foarte indragostita de masculul ei. Atunci cand acest lucru nu se intampla, masculul este mai abatut. Acestuia nu i se arata niciodata o alta femela. Chiar inainte de sosirea vaduvilor, femelele sunt inchise cu un cuibar in jumatatea lor de boxa. Louis Janssen este cel care are grija de vaduvia femelelor. Femelele sunt inchise timp de trei luni in boxa pe timp de noapte in timp ce se afla in crescatorie. O femela se preteaza la vaduvie numai timp de trei sau patru ani; dupa aceasta perioada, dragostea fata de mascul dispare. Pentru a putea folosi o femela mai tarziu si pentru reproductie, fratii Janssen recomanda ca femelele sa nu fie tinute mai mult de doi ani prin metoda vaduviei. Fratii Janssen nu au incercat niciodata vaduvia dubla.
Albumul selectat nu contine nici o poza.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: cornelcorsicanu
Mesaj:
cornelcorsicanu
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.